7-8.12, SPRAWOZDANIE Z MISTRZOSTW DOLNEGO ŚLĄSKA – NOWA RUDA

SPRAWOZDANIE Z MISTRZOSTW DOLNEGO ŚLĄSKA – NOWA RUDA 07-08.12.2018

W dniach 07-08.12.2018r. zawodnicy KS Rekin brali udział w “Zimowych Mistrzostwach Okręgu w Pływaniu”, które odbyły się na pływalni CTS w Nowej Rudzie. W zawodach uczestniczyło 47 klubów z całego Dolnego Śląska, w tym 506  zawodników. Nasz klub reprezentowało 21 osób (12 zawodniczek i 9 zawodników), którzy zdobyli łącznie 13 medali (3 złote, 2 srebrne, 8 brązowe). Pozostali zawodnicy również poprawili swoje rekordy życiowe, zajmując wysokie miejsca w swoich kategoriach wiekowych. Progresja wyników naszych podopiecznych wskazuje, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Zawodników podczas zmagań pływackich wspierali trenerzy: Krzysztof Winiarczyk i Jacek Rapczyński ( w pierwszy dzień ) oraz Mariusz Piwowar ( w sobotę).

Trenerom dziękujemy za opiekę i wsparcie, a wszystkim naszym zawodnikom gratulujemy udanych startów i życzymy kolejnych sukcesów !

Reprezentacja KS Rekin

Dziewczęta – Cajzer Emilia, Dańczak Nadia, Glejzer Marcelina, Kurowska Angelika, Martyka Martyna, Maziar Alicja, Pawłowska Agata,Proce Marta, Sacher Maja, Sacher Nadia, Wiktorowicz Julia, Świdnicka Kamila

Chłopcy – Damsz Andrzej, Fiedorowicz Mateusz, Glejzer Filip, Jachym Maciej, Juś Radosław, Karniszewski Mateusz, Orłowski Igor, Polański Olaf, Polański Oskar

Medaliści

ZŁOTO –  Maziar Alicja ( 800 dowolny, 100 grzbietowy ), sztafeta mieszane 4*50 dowolny ( Kurowska Angelika, Martyka Martyna, Pawłowska Agata, Sacher Maja ), Oskar Polański (50 motylkowy),

SREBROGlejzer Marcelina ( 50 klasyczny ), Kurowska Angelika ( 50 grzbietowy ), Maciej Jachym (400 zmienny), Radosław Juś (200 klasyk), Igor Orłowski (800 dowolny ), Oskar Polański (50 klasyk, 50 grzbiet)

BRĄZ Cajzer Emilia ( 200 klasyczny ), Glejzer Marcelina ( 50 motylkowy ), Kurowska Angelika ( 100 dowolny ), Proce Marta ( 50 klasyczny, 50 grzbietowy ), Świdnicka Kamila ( 400 dowolny, 200 grzbietowy ), sztafeta mieszane 4*50 dowolny ( Świdnicka Kamila, Glejzer Filip, Juś Radosław, Polański Oskar ) , Radosław Juś (100 klasyk), Igor Orłowski (400 dowolny).

opracowanie Sylwia Glejzer

Napisz odpowiedź

Musisz być zalogowany, aby napisać komentarz.